Perfekt bingo för just dig!

Svensk bingo

Allt har en historia bakom sig och så är det även med spel och vissa kommer vi inte ens ihåg eftersom de inte har överlevt konkurrensen från de nya spelen. Vissa spel ligger endast i tiden och kommer senare att glömmas bort ganska snabbt. Ett spel som kom till Sverige så sent som på sextiotalet, och som hade spelats av människor runt om i världen redan under många år är bingo. Det var en idrottsklubb som introducerade spelet då för att samla in pengar till sin klubb och så klart så vart spelet väldigt populärt och det började sprida sig även till andra organisationer. Även kyrkor och andra använde sig av bingo för att skramla in pengar och det fungerade alltid så klart.

Följande bingohallar på nätet rekommenderas av oss:

Bingosida Betyg Insättningsbonus Spela nu!
Bingo.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 1000 kr Spela här
Maria Bingo
5 stjärnor bingo 200 % upp till 1000 kr Spela här
Bertil.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 1000 kr Spela här
MamaMiabingo.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 500 kr Spela här
William Hill Bingo
5 stjärnor bingo 400 % upp till 400 kr Spela här

Eftersom spelet nu var så populärt så började det komma upp bingohallar runt om i landet och i vissa städer så kom det även flera stycken. Idag så finns det bingohallar kvar i många länder, men bingo i en vanlig bingohall hade en stämpel över sig att vara för de äldre och det var mest äldre spelare. Det hade så klart med att göra att under årtionden så stod utvecklingen helt stilla till den dag när Bingolotto kom. Vem kommer inte ihåg Bingolotto från TV4 med Loket. Det var en ren hysteri på den tiden och i nästan alla gatuhörn så stod det människor och sålde bingobrickor. Under denna tid så spelades bingo 18:30 på lördagar och det var populärt under många år. Fram till denna tid så spelade man mest klassisk bingo vilket var det populäraste bingospelet i Sverige.

Du känner säkert igen bingobrickan med 75 nummer i ett rutnät och med texten BINGO högst där uppe. Utrop görs under spelets gång i snabb takt som ”OLOF 72” och du markerar siffran 72 under bokstaven O. När du sen har 5 nummer i rad så säger du BINGO! Men efter denna tid så hände något riktigt stort i alla svenskars hem, och det var internet. I början av 2000-talet så hade nästan alla internet och att spela bingo hade börjat flytta ut på nätet.

Med denna utveckling så kan man spela även svensk bingo idag online, och det är även mycket större än man tror. Den stora skillnaden är att du har fler varianter av bingon som variantbingo där även kan vinna genom att ha nummer lodrätt, vågrätt och diagonalt och funkar precis som klassiska bingon. Den tredje är mönsterbingo där man istället får bingo genom att markera ett mönster på din bingobricka. Nu finns det också 75-bollars bingo, 80-bollars bingo och 90-bollars bingo som är populärt. När du registrerar dig idag och blir medlem så får du även gratis pengar som kallas för bonus. Du får även pengar när du sätter in pengar på ditt konto. Att spela bingo online är säkert bara du väljer en välkänd sajt. Du kan enkelt hitta det genom olika topplistor, och tänk på att beta igenom några stycken så att du väljer den som passar dig bäst.